Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić (57) ima manje od mjesec dana do početka Europskog prvenstva u Njemačkoj. Pred njim i njegovim stručnim štabom je veliki turnir, a uskoro će biti određen konačan spisak igrača koji će se pridružiti pripremama u Rijeci.

Osim što se priprema za Euro, Dalić se suočava s mogućnošću primanja nove bogate ponude iz Azije. Mediji u Kataru izvještavaju da će mu ponudu poslati Al Sadd, tamošnji državni prvak. Klub koji je nekada predvodio legendarni Raul, a kasnije i Xavi Hernandez, trenutno traži novog trenera, a čini se da je izbor bogataša iz Katara pao na Dalića.

Dalić je odveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva 2018. godine, gdje su poraženi od Francuske, što je najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa.

Njegova sposobnost vođenja ekipe i taktička stručnost privlače pažnju klubova širom svijeta, a sada se čini da je Al Sadd ozbiljno zainteresiran za njegove usluge.

Odluka Dalića da prihvati ili odbije ovu ponudu mogla bi imati značajan utjecaj na hrvatsku reprezentaciju pred nadolazeće prvenstvo. S jedne strane, odlazak selektora neposredno prije turnira mogao bi uzrokovati nesigurnost i poremetiti pripreme ekipe.

S druge strane, mogao bi vidjeti ovu ponudu kao priliku za novi izazov i iskoristiti je kako bi se dalje razvio kao trener.

U svakom slučaju, situacija će zahtijevati brzu odluku od Dalića i potencijalno promjenu u planovima hrvatske reprezentacije pred Euro.