Slavlje Borussije Dortmund u Parizu nedvojbeno nosi pečat trenerskog talenta Edina Terzića, čovjeka koji se, unatoč nedostatku iskustva vođenja ekipe na tako visokoj razini, pokazao kao ključni faktor u uspjehu.

Nakon iznimno teške sezone u kojoj su izgubili naslov prvaka na nevjerojatan način, klub je odlučio zadržati povjerenje u Terzića, što se sada pokazuje kao izuzetno mudra odluka. Ovaj 41-godišnjak je uspio odvesti Borussiju do njenog trećeg finala Lige prvaka, demonstrirajući iznimnu taktičku i emocionalnu inteligenciju.

Podrijetlo Edina Terzića dodatno obogaćuje priču o njegovom uspjehu. Sa majkom rođenom u Osijeku i ocem iz mjesta Doganovci kod Donjeg Vakufa, Terzić ima duboke korijene na prostorima bivše Jugoslavije.

“Inače, otac mi je iz Donjeg Vakufa, a majka iz Hrvatske. Često idem u Vakuf, jer tamo imam dosta rodbine. Na more idem u Split, Makarsku, pa se i tu vidim s rodbinom iz BiH i Hrvatske“, govorio je 2022. godine Edin Terzić za Avaz.

Uzimajući u obzir bogatu povijest kluba, Terzić je postao treći trener nakon Otmara Hitzfelda 1997. i Jurgena Kloppa 2013. koji je uspio odvesti žuto-crne u finale Lige prvaka.

Njegova šansa da se istakne kao legendarni Švicarac Hitzfeld pružit će mu se 1. juna u Londonu, gdje će imati priliku ostvariti ono što je za mnoge san – podići trofej Lige prvaka s Borussijom Dortmund.