FC Bayern je napravio odličan potez na tržištu transfera, osiguravši potpis mladog talenta iz Italije, poznatog playmakera. Prema izvještajima Fabrizia Romana, FC Bayern je dogovorio transfer Guida Della Roverea iz italijanskog drugoligaša US Cremonesea. Ovo je veliki korak za mladog igrača, a očekuje se da će njegov potpis biti finaliziran uskoro.

Posao je gotovo završen, preostaje samo ljekarski pregled prije nego što transfer postane zvaničan. Stručnjak za transfere, Romano, ističe da je interes FC Bayerna za Della Roverea prisutan već neko vrijeme, sa sportskim direktorom Christophom Freundom koji je veliki obožavatelj mladog igrača.

Della Rovere, ofanzivni veznjak, smatra se jednim od najvećih talenata italijanskog nogometa. Redovno trenira sa svojim timom i od januara je bio u timu za utakmicu devet puta. Nedavno je proslavio svoj debi u Serie B, zamijenivši u 65. minuti utakmice protiv AS Cittadelle, koju je njegov tim dobio s 3-0.

Iako je juniorski reprezentativac Italije, Della Rovere još nije potpisao profesionalni ugovor s Cremoneseom, što znači da može besplatno preći u FC Bayern. Očekuje se da će klub platiti samo naknadu za obuku.

U Münchenu, Della Rovere će se najvjerovatnije razvijati kroz U19 tim i selekcije regionalne lige, prije nego što bude uveden u prvu ekipu. FC Bayern je pobijedio značajnu konkurenciju za potpis ovog mladog talenta, potvrđujući svoju strategiju dovođenja perspektivnih igrača.

Njemački rekorder u broju osvojenih titula već je ranije osigurao potpis obećavajućeg talenta Nestoryja Irankunde, za kojeg je platio oko 3,4 miliona eura Adelaide Unitedu. Pod vodstvom novog trenera Vincenta Kompanyja, Irankunda će se pridružiti pripremama sa profesionalcima.