Prema izvještaju Gazzetta dello Sport, Nicolo Barella, sjajni veznjak Intera, trenutno pati od napetosti u bedrenom mišiću, što će ga sigurno spriječiti da sudjeluje u posljednjoj pripremnoj utakmici Italije protiv Bosne i Hercegovine, koja se igra u nedjelju.

Selektor Spalletti ima želju da Barella bude spreman za prvu utakmicu Eura protiv Albanije, ali za to će mu trebati značajan napredak, navodi Gazzetta u članku naslovljenom “Barella je zaustavljen, alarm u Italiji”.

Eventualno odsustvo Barelle na Euru bio bi ogroman udarac za Italiju zbog njegove ogromne kvalitete i iskustva s 53 nastupa za reprezentaciju. P

rije tri godine, Barella je bio ključni igrač kada je Italija osvojila Euro, pa Spalletti ne može zamisliti da krene u odbranu naslova bez njega, pogotovo u grupi s Albanijom, Španijom i Hrvatskom.

Barella se ističe kao igrač s izraženim karakterom, iskustvom i širinom evropskog nogometa u reprezentaciji. On je veznjak koji može ubrzati tempo igre i biti poveznica između odbrane i napada. Stoga, njegova trenutna situacija izaziva zabrinutost i potrebu za razmišljanjem o alternativnim rješenjima.

Iako se Barella trenutno suočava s umorom mišića, nužan mu je odmor kako bi se spriječilo pogoršanje situacije i potencijalna ozljeda. Prema izvorima Gazzette, čak iako situacija nije ozbiljna, njegovi suigrači iz kluba, poput Hakana Calhanoglua, izražavaju zabrinutost i nadu u brz oporavak.

Spalletti već razmišlja o potencijalnim zamjenama za Barellu, a ističu se dva mlada igrača – Samuele Ricci i Nicolo Fagioli, koji imaju vrlo malo iskustva s po samo dvije utakmice za reprezentaciju.