Poznati nogometni analitičar Rade Bogdanović prokmentarisao je ispadanje Francuske u polufinalu Evropskog prvenstva.

Kao gost u studiju RTS-a poručio je da Francuzi nemaju kućni odgoj i da su kompleksaši, prenosi Klix.

“Kada je riječ o francuskoj reprezentaciji, tuga i žalost, opterećeni milionima i kompleksima, mi smo se zezali sa njima, pošto je ovo sport i zabava. Vidjeli ste obuću koju su imali na sebi i odjeću kada su dolazili, to vam je kompleks. Nemaju neko veliko kućno vaspitanje, kad izgledaju kako izgledaju. Imali ste maloprije Mbappea, sada da ja kažem to, od nas 15 bi ustalo i reklo gdje je Mbappe. Petnaest šuteva, svi su bili preko prečke, a potpisao ugovor od nekoliko stotina miliona eura, bavio se politikom, igrači se bavili politikom. Imam osjećaj da su kao da ne samo da im se nije igralo, nego vidite da nema osjećaja timske igre, pripadnosti. Jako veliko razočaranje. Mi smo na početku prvog prvenstva rekli da su kandidati, ali snaga klade valja, a um caruje”, rekao je Boganović.

Posebno je pohvalio Danija Olma, a odbranu reprezentacije Francuske nije mogao da shvati kod njegovog gola, odnosno autogola Julesa Koundea.

“Ne samo timski duh, to je klasa. On je prenio loptu unutrašnjom desnom, pa je vratio na spoljnu. Ova dva slijepca, mogu tako da kažem, su ispala kao da nikad fudbal nisu igrali, to je klasa, on dečko zna. Nisam džaba rekao maloprije da snaga klade valja, a um caruje. Oni su igrali sa mozgom, edukovano, timski, jako, primjer su svim selekcijama. Ne znam da li će osvojiti, ali svaka im čast”, zaključio je Bogdanović.

Podsjetimo, Španija je pobijedila Francusku rezultatom 2:1 i plasirala se u finale Eura gdje će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela između Nizozemske i Engleske, prenosi Klix.