Elvir Rahimić je stigao u Sarajevo i nakon još jednog sastanka na Grbavici, trebao bi i zvanično preuzeti funkciju sportskog direktora Željezničara.

Legendarni reprezentativac BiH, koji je igračku karijeru gradio u Rusiji, gdje je postao ikona slavnog CSKA, prvi put će biti na odgovornoj funkciji. Do sada je bio pomoćni trener u reprezentaciji u više navrata, ali sada će imati potpuno drugu ulogu u jednom od najvećih klubova regiona.

“Željezničar je veliki klub, ne trebam ja govoriti šta predstavlja u državi i regionu. Ne želim govoriti o tome kako je bilo prije, šta se radilo, nemam informacija niti sam se bavio time. Od danas za ekipu i sportske stvari odgovaram ja, uz podršku ljudi koji upravljaju klubom. Imam svoj plan kako vidim klub, na koji način želim da dođemo do cilja, a to sigurno nije borba za opstanak” rekao je Rahimić za Sportske.ba.

Nije želio ulaziti u kadrovsku križaljku prije nego što se i sam upozna sa osnovnim stvarima iz svlačionice i kancelarija, da osjeti život kluba u punom kapacitetu.

“Klub je želio da riješi neke stvari iz bliske prošlosti, da bih kad dođem krenuo da se bavim onim što treba, što nas sce čeka, a ne onim što je bilo. To je zdravo razmišljanje. Razgovarali smo zaista iskreno i otvoreno, složili smo se da Željo može i mora daleko više. Da je obaveza igrača i kompletnog osoblja da budemo bolji u svim segmentima. Mene zanima teren i ono što je oko terena. Zanima me i omladinski pogon. Nemam puno vremena jer pripreme počinju vrlo brzo. Trebaće nam dosta igrača. Vidjećemo s kakvim budžetom raspolažemo, te na koji način ćemo ga utrošiti. Željo nema luksuz da troši veliki novac na pojačanja. Trebamo pametno iskoristiti ovu pauzu da se spremimo za vrlo napornu sezonu možda jednu od najtežih u posljednjih 10 godina. Liga se skraćuje, svi će ući s velikim ambicijama. Wwin liga je takva da svako svakog može pobijediti, igra se otvoreno na svim terenima. Niko ne može kazati da je favorit i zbog toga će biti vrlo zahtjevno, ali i velo interesantno.

O Hajrudinu Dini Đurbuzoviću….

“Dinu poznajem dugo. To je čovjek koji je uz klub preko 35 godina. U najtežim vremenima je očuvao Želju. Sigurno je zaslužio korektan tretman. O tome da li će on obnašati neku funkciju u klubu, ja ne mogu govoriti. Ne bježim od toga da sjedem s njim i razgovaram o tome kako vidi stvari u ekipi, šta bi trebalo popraviti da bude bolje”

O Denisu Ćoriću na mjestu šefa stručnog štaba plavih s Grbavice…

“On se dokazao u našoj ligi, ozbiljan je čovjek, trener koji želi napredovati. Imao je i drugih ponuda osim naše, zvali su ga i izvan granica BiH, što govori da je njegov rad primjećen i cijenjen. On je bio i moja želja za trenera Željezničara. Siguran sam da možemo u tandemu dobro raditi. Ne želim ništa obećavati, jer je to nezahvalno”, dodao je Rahimić.