Fudbalski klub Borac danas je iznenađujuće ostao bez trenera nakon što je Vinko Marinović odlučio napustiti banjalučki klub.

FK Borac je na zvaničnoj stranici saopštio da je Marinović izrazio želju za novom etapom u svojoj trenerskoj karijeri, a zajedno sa njim otišao je i prvi pomoćnik Danimir Milkanović.

No, zašto je Vinko Marinović digao sidro 60 minuta prije početka priprema Borca za utakmice u kvalifikacijama Lige šampiona?

Razlog mora biti vrlo jak, a u ovom momentu se niko ne izjašnjava. SportDC objavio je za sada neprovjeren podatak da se trener naljutio zbog neprofesionalne organizacije i priprema i dovođenja igrača.

Prema podacima ovog portala neko je, ne pitajući Marinovića, organizovao pripreme u Sloveniji, čak i dogovorio pripremne utakmice, a da šefa stručnog štaba nije konsultovao.

Pored toga, priča se i da niko Vinka nije pitao oko eventualnih pojačanja. Navodno se opet mimo njega razgovaralo sa igračima.

Da li su ovo razlozi rastanka trofejnog trenera i šampiona Bosne i Hercegovine saznat ćemo vjerovatno u narednim danima.