Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će igrati protiv evropskog prvaka Italije u prijateljskoj utakmici uoči nastupa “Azura” na kontinentalnom prvenstvu.

Ovo će biti druga utakmica selektora Sergeja Barbareza na klupi naše reprezentacije, a na raspolaganju će imati 16 igrača i dva golmana. Zbog povreda neće igrati Edin Džeko, Stjepan Radeljić i Nikola Vasilj, dok je Nail Omerović odsutan zbog privatnih obaveza.

Golmanske opcije su Kenan Pirić i Osman Hadžikić, pri čemu je Hadžikiću ovo prvo okupljanje s reprezentacijom. U napadu će igrati Ermedin Demirović i Haris Tabaković, dok će umjesto Radeljića u odbrani uskočiti Dennis Hadžikadunić, Tarik Muharemović i Nihad Mujakić.

S Italijanima smo posljednji put igrali prije tri godine u A diviziji Lige nacija, a 2019. smo bili u istoj kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo. Italija je prva reprezentacija koja je posjetila BiH nakon rata, odigravši prijateljsku utakmicu u Sarajevu 1996. godine.

Tada je BiH pobijedila 2:1, a strijelci su bili Salihamidžić i Bolić.

Večerašnja utakmica igra se na stadionu Karlo Kasteljani u Empoliju s početkom u 20.45 sati, a uz direktan TV prijenos na BHT1.