Ove sezone u Dinamo je došlo čak šest igrača na posudbu. To su Gabriel Vidović, Lukas Kačavenda, Takuro Kaneko, Joaquin Sosa, Marko Rog i Takuya Ogiwara. Naravno, to su podaci koji se mogu lako pronaći na uglednom Transfermarktu.

U Maksimiru još od zime nema urugvajskog stopera Joaquin Sose koji je došao iz talijanske Bologne. On na kraju ispada kao veliki flop. S druge pak strane sada je sve poznato što Dinamo želi napraviti s preostalim igračima.

Japanski novinari pišu da zagrebački klub ne planira otkupiti Kaneka, već želi dogovoriti novu jednogodišnju posudbu. Japanac je navodno čelnicima Sappora poručio da se ne želi vratiti i oni su spremni ispoštovati njegovu želju, ali tek ako se dogovore s Dinamom.

Dinamov sportski direktor Marko Marić, ili onaj koji bi ga mogao zamijeniti na toj poziciji, u ljetnom prijelaznom roku morat će s vodstvom kluba dobro razmisliti hoće li zadržati posuđeni trojac: Kaneka, Gabriela Vidovića i Takuyu Ogiwaru. Ogiwara zbog ozljeda nije puno odigrao, dok Kaneko i Vidović, koji je došao iz Bayerna, jesu.

Kako sada stvari stoje, dobro kotira Vidović u planovima Dinama i čini se kako iz Maksimira žele otkupiti njegov ugovor. Gabriel je zablistao ovog proljeća i pokušat će ga otkupiti od Bayerna.

Dinamo i Rijeka vode borbu za titulu u SHNL-u, koja bi im donijela kvalifikacije za Ligu prvaka. Dakako, to je dodatan motiv za svakog od navedenih igrača koji bi eventualnim plasmanom imali priliku igrati najbolje klupsko natjecanje na svijetu.

Izvor: nogometne-vijesti.hr