Nogometaši Sarajeva danas će otvoriti svoj ovosezonski evropski put utakmicom prvog pretkola Konferencijske lige protiv kazahstanskog Aktobea.

Igra se na stadionu Koblandy Batyr u Aktobeu s početkom u 17 sati. Aktobe je neugodan protivnik s iskustvom igranja u Europi.

Trener Sarajeva, Zoran Zekić, najavio je tešku utakmicu, ističući kako Aktobe ima svoj sustav igre i igra u odličnoj atmosferi. Spomenuo je kako su proučili igre Aktobea, posebno posljednju protiv Spartaka, te kako je ključna priprema za susret.

Posebno je istaknuo da u Aktobeu igra jedan od njegovih bivših igrača, Mateo Barač, i da je potrebna pažljiva taktika. Komentirao je stadion kao kompaktan i pravi nogometni, dodajući kako je atmosfera odlična i da ljudi u Kazahstanu vole nogomet, što može dodatno motivirati njegove igrače.

Zekić je također otkrio kako Adalberto Penaranda najvjerojatnije napušta klub, dok povrijeđeni Renan Oliveira i Muhamed Buljubašić neće konkurirati za utakmicu. Na popisu igrača koji konkuriraju za utakmicu su Miomir Ðuričković, Marko Matanović, Lovre Rogić, Vinko Soldo, Emil Rockov, Filip Jović, Mirza Mustafić, Francis Kyeremeh, Hamza Čataković, Elvir Duraković, Giorgi Guliashvili, Muamer Hamzić, Nemanja Anđušić, Bruno Unušić, Eldar Mehmedović, Edin Julardžija, Vladan Bubanja, Amar Beganović, Nermin Mujkić, Nidal Čelik, Andreja Ristić, Elnes Alajmović i Aleksandar Đorđević.

Glavni sudac utakmice je Ivo Torres iz Luksemburga, uz pomoćnike Rafaela Morima i Kevina Stammeta, dok je četvrti sudac Frank Bourgnon.

Utakmica će se igrati bez VAR asistencije. Revanš je za sedam dana u Sarajevu, a ako prođu dalje, Bordo ekipa će u drugom pretkolu igrati protiv slovačkog Spartaka iz Trnave.

Direktan prijenos utakmice bit će na kanalu MY TV.