Prema navodima engleskih medija Mirror i Daily Mail, Al Ittihad se sprema izvesti dosad najveći transfer nekog saudijskog kluba, dovođenjem Mohameda Salaha (31) iz Liverpoola za rekordnih 130 miliona eura. Salah, čiji ugovor ističe 2025. godine, nije planirao napustiti Liverpool, no izvrsna ponuda čini da se situacija promijeni, kako sugerira Mirror. Prema riječima Daily Maila, Salah bi mogao zasjeniti velike zvijezde poput Benzeme, Ronalda i Neymara.

Nakon nedavne utakmice između West Hama i Liverpoola, završene rezultatom 2:2, Salah je ušao u žižu zbog navodnog sukoba s trenerom Kloppom. Klopp je izjavio da je situacija riješena nakon razgovora u svlačionici, dok je Salah ostavio drugačiji dojam pred medijima, sugerirajući moguće daljnje napetosti.

Ugovor Mohameda Salaha s Liverpoolom istječe sljedeće sezone, a spekulacije o njegovom odlasku bile su prisutne već neko vrijeme, posebno s obzirom na interes klubova iz Saudijske Arabije. U svojoj dosadašnjoj karijeri u Liverpoolu, Salah je osvojio niz prestižnih trofeja, uključujući Ligu prvaka i naslov prvaka Engleske.

Njegov potencijalni transfer u Al Ittihad označio bi veliki korak za saudijski nogomet i ukazao na rastući utjecaj kluba na međunarodnoj sceni. Očekuje se da bi Salahova prisutnost u saudijskom klubu mogla donijeti novu razinu eksponencijalnog interesa za ligu i regionalni nogomet.

S obzirom na neizvjesnost oko budućnosti Salaha i potencijalnog transfera, očekuje se da će ova situacija ostati glavna tema rasprave među nogometnim stručnjacima i navijačima u idućim tjednima.

Salahova odluka također bi mogla imati značajan utjecaj na dinamiku transfer tržišta u Europi i Bliskom Istoku.