Selektor Engleske, Gareth Southgate, i igrač Kieran Trippier održali su konferenciju za novinare pred prijateljsku utakmicu protiv BiH koja se igra u Newcastleu.

Southgate je potvrdio da neće moći računati na šest igrača: Shaw, Maguire, Gordon, Saka i Stones neće biti u konkurenciji. Saka će biti spreman za utakmicu protiv Islanda, dok Gordon ima šanse zaigrati u petak. Bellingham neće igrati jer je imao dugu sezonu, a Southgate je pohvalio njegovu obitelj za uspjeh.

Utakmice protiv BiH i Islanda su važne za fizičku spremu igrača. Southgate će isprobati igrače na različitim pozicijama i dati priliku onima s manje minutaže.

Još nije donio konačnu odluku o igračima za EURO u Njemačkoj. Trippier će biti kapiten protiv BiH i izrazio je zahvalnost selektoru. Također je naglasio važnost zajedništva u momčadi i vjeru u uspjeh na predstojećem EURO 2024.

“Mi smo još u procesu priprema za EURO. Neki igrači će biti u konkurenciji za sutrašnji meč, neki možda neće. Neki će možda putovati u Njemačku, a neki neće. Još uvijek nisam donio definitivnu odluku o tome.”