Njemačka je ostvarila pobjedu od 2:0 protiv Danske, čime je postala drugi četvrtfinalist Europskog prvenstva. Golove su postigli Kai Havertz i Jamal Musiala, osiguravši Njemačkoj prolazak među osam najboljih reprezentacija Europe.

Osim što je Njemačka ostvarila važnu pobjedu, utakmica će biti upamćena i po nevjerojatnom pljusku u Dortmundu. Zbog velike količine kiše, engleski sudac Oliver bio je prisiljen prekinuti utakmicu u 35. minuti. Nogomet se nije igrao punih 25 minuta dok se vremenski uvjeti nisu poboljšali.

Zanimljivo, španski selektor Luis de la Fuente je na svojoj konferenciji za medije “predvidio” ovu situaciju. Prije utakmice Španije i Gruzije u osmini finala, na pitanje o mogućem susretu s Njemačkom u četvrtfinalu, izjavio je:

“Ne želimo preskakati utakmice. Oni prvo moraju pobijediti Dansku, a mi moramo proći Gruziju. Ko zna šta će se dogoditi do utakmice četvrtfinala. Možda će se zbog nevremena prekinuti natjecanje, ha-ha,” rekao je u šali de la Fuente.

Na kraju se pokazalo da je španski selektor bio u pravu u svojoj šali. Nevjerojatna količina kiše zaista je uzrokovala prekid utakmice između Njemačke i Danske, kao što je de la Fuente aludirao.

Ova situacija će zasigurno ostati zapamćena kao jedan od najneobičnijih trenutaka turnira, pogotovo jer je španski selektor unaprijed spomenuo mogućnost nevremena.

Ovo “proročanstvo” de la Fuentea dodatno je obogatilo priču o utakmici koja će se pamtiti ne samo po pobjedi Njemačke, već i po neobičnim okolnostima koje su je pratile.