Bivši kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, prisustvovao je bundesligaškom dvoboju Augsburga i Stuttgarta kako bi uživo gledao bh. napadača Ermedina Demirovića, koji sjajno igra za Augsburg ove sezone, ali Barbarez je nakon toga stigao i na utakmicu Kolna, gdje će gledati Dennisa Huseinbašića.

Demirović je odigrao cijelu utakmicu, iako je Stuttgart na kraju slavio rezultatom 1:0. Uz Barbareza je bio i Ninoslav Milenković, budući član stručnog štaba Zmajeva, koji je zajedno s njim prisustvovao nedavnom dvoboju između Bayer Leverkusena i Rome.

Milenković, bivši reprezentativac BiH, skupio je 15 nastupa za Zmajeve prije nego što se posvetio trenerskoj karijeri, a sada će se pridružiti Barbarezu u timu Zmajeva.

Sada je Barbarez objavio da je na utakmici Kolna, gdje bi trebao nastupiti bh. Zmaj Dennis Huseinbašić, koga je bh. nacija u jednom trenutku prezirala nakon što se nije pojavio na okupljanju Zmajeva, te je kako se tada navodilo čekao poziv Njemačke.

Barbarez je nedavno potpisao četverogodišnji ugovor s Nogometnim savezom BiH, a njegov debi kao selektora bit će 3. juna kada će BiH igrati prijateljsku utakmicu protiv Engleske u Newcastleu.