Rudeš je vodio 0:1 nakon prvih 45 minuta utakmice kod Gorice u sklopu 34. kola HNL-a, ali u drugom dijelu vidjeli smo preokret domaćina.

Rudeš je poveo u 14. minuti pogotkom Alekse Latkovića, dok je u nastavku uslijedio preokret. Golove su za Velikogoričane postigli Ante Matej Jurić u 60. minuti i Josip Mitrović devet minuta kasnije. A nakon utakmice ružne scene.

U Rudešu su bili ogorčeni suđenjem Ivane Martinčić i njenih pomoćnika, a posebno ih je razljutila situacija iz sudačke nadoknade, kada je Alexander Munskgaard, prema procjeni sudaca, udarac Vinka Petkovića očistio s gol-linije. Igrači i klupa Rudeša smatrali su da je lopta prešla liniju te da je trebalo biti 2:2.

Rudešov trener Davor Mladina nije dao izjavu za medije poslije utakmice, a u prigovorima je prednjačio predsjednik kluba Josip Šimunić. VAR sudac Dario Bel prijavio ga je u službenom zapisniku, u kojem stoji da je Šimunić vrijeđao Bela riječima: “Pička vam materina lopovska” i “Smeće lopovsko.” Bel je dodao i da je Šimunić upirao prstom u njega te galamio: “Svi ste vi lopovi!”

Rudeš je ovim porazom ostao na tek sedam osvojenih bodova u 34 utakmice. Od starta sezone je posljednji i već se odavno zna da se seli u drugoligaško okruženje.

Izvor: nogometne-vijesti.hr