Srpska reprezentacija ispala je s Europskog prvenstva već u grupnoj fazi, osvojivši samo dva boda i završivši na posljednjem mjestu u skupini iza Engleske, Danske i Slovenije.

Zbog ovog novog neuspjeha očekuju se značajne promjene unutar Fudbalskog saveza Srbije (FSS). Dragan Stojković Piksi je pred otkazom, dok je potpredsjednik saveza Branislav Nedimović već podnio ostavku. Generalni tajnik Jovan Šurbatović također je najavio odlazak, no prema pisanju Telegrafa, čeka da bude razriješen iz financijskih razloga.

Telegraf izvještava da je Šurbatović posljednjih godina zarađivao ogroman novac, uključujući premiju od 100 hiljada eura za ovogodišnji Euro. Istu premiju dobili su i njegovi suradnici Nenad Bjeković i Stevan Stojanović, dok je direktor reprezentacije Miroslav Tanjga dobio 50 hiljada eura, a financijska direktorica FSS-a 45 hiljada.

S druge strane, srpski nogometaši su se odrekli svojih premija, koje su trebale iznositi do 100 hiljada eura ovisno o doprinosu na Euru. Nogometaši su se odlučili odreći premija u korist radne zajednice, uključujući kuhare, čistačice i ljude koji održavaju terene, jer njima nije bilo određeno nikakve premije.

Ovaj čin nogometaša pokazao je solidarnost prema radnicima FSS-a koji su ključni za održavanje reprezentacije, ali su često zanemareni kada se dijele financijske nagrade.

Očekuje se kompletan remont FSS-a, što bi moglo dovesti do daljnjih promjena u vođenju srpskog nogometa.