Slovenačka reprezentacija sinoć je pružila sjajnu utakmicu protiv Portugala, ali nažalost, ispali su od Cristiana Ronalda i njegovog tima u osmini finala Eura, ostavljajući ih samo nekoliko milimetara kratko od prolaska dalje. Unatoč porazu, njihovi strastveni navijači će dugo pamtiti tu večer.

Na kraju su slovenski igrači morali čestitati Ronaldovoj ekipi na prolasku dalje. Ipak, svojom hrabrom igrom i sportskim ponašanjem, Slovenci su osvojili simpatije neutralnih navijača.

Fotografija koja se širi društvenim mrežama dan nakon utakmice pokazuje navijača iz slovenskog sektora stadiona u Frankfurtu, koji je razvio dres Ronaldovog velikog rivala, Lionela Messija, nekoliko trenutaka prije Ronaldovog izvođenja slobodnog udarca.

Na utakmici je Ronaldo imao nekoliko prilika iz slobodnih udaraca, ali nijedan nije završio iza leđa slovenskog golmana Oblaka. Ovo je bio samo jedan od 34 neuspjela pokušaja Cristiana Ronalda iz slobodnih udaraca na velikim natjecanjima, što je privuklo pažnju slovenskog navijača kao simbolični gest podrške za Messija.