Slaven Belupo objavio je fotografije novog travnjaka spremnog za novu sezonu SuperSport HNL-a koja počinje početkom augusta.

Klub iz Koprivnice sredinom juna započeo je obnovu travnjaka, zamijenivši hibridni travnjak prirodnom travom. Direktor Slaven Belupa, Aleksandar Aleksovski, najavio je radove krajem ožujka, nazvavši teren očajnim, na što su se žalili i brojni treneri i igrači.

Trener Rijeke, Željko Sopić, nakon pobjede svoje momčadi u Koprivnici nazvao je teren “krumpirištem”. Sopić je izjavio da se na takvom terenu ne može igrati kvalitetan nogomet. Također je rekao da bi i protiv Real Madrida na tom terenu ishod bio nepredvidiv zbog loših uvjeta.

Sopić je izrazio žaljenje zbog Slavenovih igrača koji su prisiljeni igrati na takvom terenu cijelu sezonu. On smatra da takvi tereni nisu prikladni za nogomet i da ugrožavaju zdravlje igrača.

Osim u Koprivnici, slični poluhibridni tereni su i u Puli i u Kranjčevićevoj. Sopić je apelirao na odgovorne da se tereni poboljšaju radi sigurnosti igrača.

Situacija će se od naredne sezone poboljšati s novim travnjakom. Novi travnjak trebao bi omogućiti bolje uvjete za igru. To će olakšati i treniranje i odigravanje utakmica. Cilj je osigurati kvalitetnije i sigurnije uvjete za sve igrače.

Foto: NK Slaven Belupo