HŠK Zrinjski Mostar želi službeno potvrditi da je postignut sporazumni raskid ugovora s glavnim trenerom Željkom Petrovićem.

Unatoč uspješnom šestomjesečnom mandatu na klupi Plemića, koji je kulminirao osvajanjem Kupa BiH, Zrinjski naglašava da su u današnjem razgovoru uzete u obzir sve okolnosti, što je rezultiralo prijateljskim dogovorom o razlazu.

“Odluka o sporazumnom raskidu ugovora nije bila jednostavna, ali Uprava je preuzela veliku odgovornost i smatramo da je to ispravna odluka”.

Željko Petrović je trener s visokim renomeom i zadovoljni smo što je prihvatio našu ponudu prije šest mjeseci. Osvajanje Kupa BiH potvrđuje da smo tada donijeli pravilnu odluku.

Pred nama je nova sezona s velikim očekivanjima i ambicijama.

S obzirom na Petrovićev renome i mogućnost odlaska u inozemstvo prije naših europskih utakmica, odlučili smo se za rješenje koje nam jamči kontinuitet u radu”, izjavio je predsjednik Uprave Denis Lasić.

Kao novo ime na čelu stručnog stožera imenovan je Mario Ivanković, koji će danas u 18:30 okupiti ekipu i započeti pripreme za novu sezonu.

Željko Petrović je imenovan glavnim trenerom Plemića 5. siječnja. Pod njegovim vođstvom, Zrinjski je ostvario 18 pobjeda, tri remija i jedan poraz u 22 utakmice, s službenim debijem u Kup utakmici protiv Slavije (3:0).

“Treneru Petroviću se zahvaljujemo na uspješnoj suradnji te mu od srca želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere”. poručili su iz kluba.