Engleska je u nevjerojatnoj utakmici osmine finala Europskog prvenstva pobijedila Slovačku 2:1 i plasirala se u četvrtfinale u kojem će igrati protiv Švicarske. Slovačka je povela golom Ivana Schranza u 25. minuti i vodila je sve do nadoknade. No, onda je u četvrtoj minuti dodatka Jude Bellingham škaricama izjednačio, a u prvoj minuti produžetka Harry Kane zabio za veliki preokret. Evo što su engleski izbornik i igrači rekli za BBC nakon dramatične pobjede.

Gareth Southgate

“Tako sam ponosan na igrače i duh koji su pokazali. Svi koji su igrali pomogli su da prođemo i to je napravilo razliku. Bellingham? Fantastičan. Razmišljali smo o tome trebamo li ga zamijeniti, ali znate da je on sposoban za takve trenutke. Kane je izvanredan strijelac, bio je izuzetan kao kapiten i pomogao je da zadržimo stabilnost.”

Declan Rice

“Ne mogu opisati ovaj osjećaj. Pogledaš na sat i pomisliš ‘mogli bismo ići kući’, ali duh koji imamo pomogao nam je da prođemo. Bellinghamov gol bio je lud. Da sam to bio ja, lopta bi išla preko grede! Velik trenutak za nekog tko ima 21 godinu. Ljudi ne razumiju koliko je potrebno da uspijete i upadnete u momčad. Navijači su bili sjajni, ne mogu ih dovoljno nahvaliti.”

Harry Kane

“Bellingham… Kakav igrač! Nije lako postići takav gol, a to samo pokazuje kakav je igrač. Ovakav gol u takvom trenutku. Nadam se da možemo iskoristiti ovaj zamah i krenuti naprijed.”