Španjolski nogometaš Marc Cucurella dočekan je zvižducima njemačke publike u Münchenu tijekom polufinala Europskog prvenstva protiv Francuske. Razlog tomu je situacija iz četvrtfinala, kada je u utakmici protiv Njemačke lopta pogodila Cucurellu u ruku. Ta situacija ostala je u lošem sjećanju Nijemcima.

Tijekom produžetaka četvrtfinalne utakmice, Cucurella je rukom blokirao udarac Jamala Musiale koji je išao prema golu. Sudac Anthony Taylor procijenio je da taj dodir rukom nije bio za kazneni udarac, što je izazvalo negodovanje njemačkih navijača. Španjolska je tada postigla pogodak i prošla u polufinale. Frustrirani Nijemci pokrenuli su čak i peticiju za ponavljanje utakmice, ali ona nije prihvaćena.

Cucurella je nakon utakmice protiv Njemačke komentirao situaciju. Rekao je da je istina da je dirao loptu, ali da postoje sudci koji odlučuju je li to kazneni udarac ili ne. Dodao je kako uvijek poštuje sudačke odluke. Također je naglasio da bi u suprotnom mogao reći da je Toni Kroos zaslužio isključenje.

Njegov komentar pokazuje kako je svjestan sudačkih odluka i situacija koje se događaju na terenu. Njemački navijači, međutim, nisu bili zadovoljni takvim ishodom i zato su ga izviždali u Münchenu. Usprkos negodovanju, utakmica se neće ponoviti i Španjolska je nastavila natjecanje.

Cucurella je tako postao meta kritika njemačkih navijača, ali to ga nije omelo u daljnjim nastupima.

Podsjetimo, Španija je večerašnjom pobjedom nad Francuskom rezultatom 2-1 izborila finale ovog takmičenja.