U polufinalnom okršaju između Reala i Bayerna u Ligi prvaka, sukob između igrača nije mogao proći bez kontroverznog sudačkog trenutka.

Bavarski igrači su u posljednjim trenucima utakmice postigli pogodak koji je bio poništen zbog zaleđa, signaliziranog od strane linijskog suca. Međutim, odluka je izazvala bijes Nijemaca, jer su smatrali da su oštećeni.

U pravilima UEFA-e za suce istaknuto je da bi akcija trebala biti puštena do kraja prije nego što se signalizira zaleđe. Ovdje, linijski sudac nije imao apsolutnu sigurnost u svoju odluku, što je dovelo do kontroverze.

Ogorčeni Nijemci tvrde da su pokradeni, a i sudački ekspert iz Radio Marce, Pavel Fernández, dijeli njihovo mišljenje.

Moguće je da je ovdje došlo do propusta u primjeni pravila, što je rezultiralo sudačkom kontroverzom i nezadovoljstvom igrača i stručnjaka.

“Pogodak je pogrešno poništen Bayernu. De Ligt je u zaleđu, ali ne sudjeluje u igri, lopta dolazi do Mazraouija koji odigrava loptu prema natrag, Müller je preuzima i dodaje De Ligtu koji je bio u regularnoj poziciji. Marciniak je zviždao ranije i VAR nije mogao intervenirati”, ustvrdio je Španjolac.

Pogrešku je, na kraju krajeva, prema tvrdnji De Ligta, priznao i sam linijski sudac.

– Zadnji napad? Svi znamo pravila. U slučaju mogućeg ofsajda morate pustiti igru ​​da se nastavi. Šteta. Pomoćni sudac mi je rekao da je to bila greška, da mu je žao – rekao je De Ligt.