Nesuđeni bh. reprezentativac, Alen Halilović, pokazuje iznimnu formu od kada je prešao u redove nizozemskog Fortuna Sittarda. U utakmici protiv Heraclesa, 27-godišnji virtuoz je doslovno sijao na terenu, ostvarivši ključnu ulogu u uvjerljivoj pobjedi od 4:1.

Već u šestoj minuti, Halilović je demonstrirao svoje majstorstvo asistirajući za gol brazilskog defanzivca Rodriga Gutha, čime je Fortuna povela. No, to je samo bila uvertira u Halilovićevu fudbalsku simfoniju.

Fantastično prvo poluvrijeme zaokružio je vlastitim pogotkom u 32. minuti, kada je s lakoćom pospremio odbijenu loptu iza nemoćnog suparničkog golmana Michaela Brouwera.

Osim sjajnog pogotka, Halilović je ostavio svoj pečat i s asistencijom te iznimnim igračkim učinkom. Igrač je napustio teren tek u 77. minuti, ali do tada je već osigurao svojoj ekipi vrhunsku prednost. Sofascore mu je dodijelio najvišu ocjenu, potvrđujući njegovu ključnu ulogu u utakmici.

Fortuna Sittard sada zauzima deveto mjesto na Eredivisie tabele s 13 osvojenih bodova, što predstavlja impresivan skok, obzirom da su preskočili Heracles, sada na 11. poziciji s 12 bodova.

Uz Halilovića kao kreativnu snagu, Fortuna izgleda kao ozbiljan konkurent u nizozemskom prvenstvu.