Srbija će u septembru započeti Ligu nacija s istim selektorom. Dragan Stojković Piksi ostat će izbornik Srbije i u narednom razdoblju, kako javlja Mozzart Sport.

Iako je trpio brojne kritike, zaslužene i nezaslužene, Stojković će nakon osvajanja samo dva boda na Europskom prvenstvu i posljednjeg mjesta u grupi s Engleskom, Slovenijom i Danskom, i dalje voditi Orlove u UEFA Ligi nacija koja počinje u rujnu.

Ova odluka bit će potvrđena na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije koji bi trebao biti održan u petak.

Piksi je dobio podršku za nastavak mandata tijekom kojeg je Orlove odveo na Svjetsko prvenstvo u Kataru i Europsko prvenstvo u Njemačkoj, a glavni cilj mu je da Srbija sudjeluje i na Mundijalu 2026. godine u SAD-u, Kanadi i Meksiku. Podsjetimo, Stojković je prije EURO 2024. potpisao novi ugovor do 2026. godine, ali je taj ugovor postao upitan nakon razočaravajućeg nastupa na EP. Ugovor će biti revidiran i financijski skromniji.

Stojković ostaje, ali to se ne može reći za sve druge u Fudbalskom savezu Srbije. Prema informacijama Mozzarta, vodstvo FSS pretrpjet će brojne promjene – potpredsjednik Branislav Nedimović već je podnio ostavku, isto je najavio i generalni tajnik Jovan Šurbatović, a ni drugi dužnosnici nisu sigurni na svojim pozicijama.

Ključno pitanje je riješeno, zna se ko će predvoditi Srbiju na početku Lige nacija početkom septembra na stadionu Rajko Mitić protiv finalista Europskog prvenstva Španjolske, a u narednim danima očekuje se rasplet u organizacijskom dijelu FSS i nova kadrovska rješenja na brojnim funkcijama.