Reprezentacija Srbije je završila svoje sudjelovanje na Europskom prvenstvu kao posljednja u skupini, iza Slovenije, Danske i Engleske.

Tijekom natjecanja, ekipa je pratila niz polemika, uključujući odluku izbornika Dragana Stojkovića Piksija da u prvoj utakmici protiv Engleske kapetanu Dušanu Tadiću ostavi mjesto na klupi.

Piksi je objasnio da je to bio dio taktičkog plana kako bi Tadić bio svježiji za odlučujuće dijelove utakmice, no Tadić nije skrivao razočaranje zbog te odluke:

“Teško sam to prihvatio jer se igra protiv Engleske. Mislim da sam trebao početi. Poštujem odluku izbornika, ali mogao bih više doprinijeti da sam igrao 90 minuta.”

O nastupu reprezentacije Srbije govorio je i Dragiša Binić, bivši igrač legendarne generacije Crvene zvezde: “U startu smo napravili grešku s oznakama druge države (Hrvatske) što je loš početak.

Otišli smo tamo s dozom ljutnje, kao da je bilo suđeno da se dogodi neki problem.” Binić je također komentirao javnu kritiku koju je Tadić uputio izborniku, naglašavajući da poznaje Piksija i da takve stvari ne bi smjele prolaziti nekažnjeno.

Sveukupno, događaji oko reprezentacije Srbije na Europskom prvenstvu bili su praćeni kontroverzama i izazvali su različite reakcije među nogometnim krugovima i javnošću.