Ofanzivac Barcelone i Španije, Lamine Yamal, briljira na Europskom prvenstvu nakon izvanredne sezone za svoj klub. Katalonski Mundo Deportivo otkriva da je Barcelona odbila ponudu od 250 miliona eura za Yamala, koju je poslao PSG.

Ovim transferom, ovaj tinejdžer bi postao najskuplji nogometaš u historiji. Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, ranije je odbio ponudu od 200 miliona eura koja je također stigla od PSG-a. Trenutno, najskuplji transfer u povijesti nogometa je prelazak Neymara iz Barcelone u PSG za 222 miliona eura 2017. godine.

Yamalova otkupna klauzula iznosi milijardu eura. Nedavno se upisao zlatnim slovima u povijest i srušio rekord star 66 godina. U utakmici protiv Hrvatske, sa samo 16 godina i 338 dana, Yamal je postao najmlađi igrač u historiji koji je nastupio na Euru. Ove sezone, Yamal je pokazao izvanredne vještine i talent, što je privuklo pažnju mnogih velikih klubova.

Njegova igra impresionirala je navijače i stručnjake diljem svijeta. Barcelona čini sve kako bi zadržala ovog mladog talenta u svojoj momčadi.

Njegova priča je inspiracija mnogim mladim nogometašima koji sanjaju o velikoj karijeri.