Kylian Mbappe oštro je sukobljen s predsjednikom PSG-a, Nasserom Al-Khelaifijem, uoči nedjeljne utakmice protiv Toulousea, posljednje domaće utakmice PSG-a u prvenstvu i Mbappeovog oproštaja s Parka prinčeva kao igrača tog kluba.

Prema izvještaju Le Parisiena, rasprava je eskalirala zbog nepostojanja spomena Al-Khelaifija u Mbappeovom oproštajnom videu, koji je prikazan prije početka utakmice na stadionu u Parizu.
Između Mbappea (25) i Al-Khelaifija, koji nisu razgovarali od Mbappeove objave odlaska u Real Madrid na kraju sezone, došlo je do žučne rasprave koja se odvijala iza zatvorenih vrata, a koju je Le Parisien opisao kao vrlo glasnu, uz tvrdnju da su se “tresli zidovi”.

Mbappe je stigao u PSG 2018. iz Monaca za rekordnih 180 milijuna eura, ali unatoč impresivnim statistikama od 256 golova i 108 asistencija u 307 nastupa za klub, nije uspio osvojiti Ligu prvaka. Ova sezona također nije donijela uspjeh, s PSG-om koji je ispao u polufinalu od Borussije Dortmund. Već neko vrijeme Mbappe izražava nezadovoljstvo i želju za odlaskom iz kluba, unatoč tome što ga je predsjednik zadržao jednim od najvećih ugovora u povijesti nogometa.

Iako Mbappe zarađuje impresivnih 6 milijuna eura bruto mjesečno (ili 2.7 milijuna neto), uz bonuse od 180 milijuna eura za potpis ugovora i dodatnih 70 milijuna eura godišnje, odlučio je iskoristiti opciju besplatnog odlaska nakon dvije sezone.

Ova odluka dodatno je razljutila Al-Khelaifija, ali unatoč sukobu u nedjelju, Mbappe je sinoć odlučio završiti svoj boravak u klubu uz izraze zahvalnosti i poštovanja prema predsjedniku.

Na svečanosti proglašenja najboljeg igrača sezone francuske lige, Mbappe je izjavio: “Zahvaljujem se svim ljudima u klubu i predsjedniku. Nedostajat će mi. Ali, odlazim visoko uzdignute glave.” Unatoč tome što je poznato da će Mbappe otići u Real Madrid, on uporno odbija spomenuti klub u javnosti.

Ovako je na ceremoniji odgovorio na novinarsko pitanje gdje odlazi: “Sve u svoje vrijeme. Za sada mogu samo reći da odlazim iz PSG-a. Što se tiče ostalog, još nije vrijeme za to. Moj otac želio je da uđem u povijest Ligue 1 prije nego što odem. Bilo je to dugo putovanje i sretan sam da sam to uspio ostvariti. Moje iduće poglavlje bit će jako uzbudljivo. Otkrit ću nove stvari i to me čini jako sretnim.”