Jedan od najboljih nogometaša svijeta Kevin De Bruyne (32) najavio je odlazak iz Manchester Cityja, s kojim mu aktuelni ugovor ističe na kraju naredne sezone, odnosno na ljeto 2025. godine.

De Bruyne je o odlasku s Etihada govorio u intervjuu za belgijski HLN, gdje je rekao da nema ništa protiv igranja u Saudijskoj Arabiji jer tamo može zaraditi “nevjerovatno puno novca”.

Kako je rekao, ništa protiv odlaska u Saudijsku Arabiju nema ni njegova supruga Michele Lacroix, koja je to i odobrila.
“Michele voli egzotične avanture i odlazak u Saudijsku Arabiju joj je u redu. Moram misliti na svoju budućnost”, rekao je De Bruyne za HLN.

“U mojim godinama moram biti otvoren za sve opcije pa tako i za Saudijsku Arabiju. Pričamo o nevjerovatnim sumama novca na kraju moje karijere i morate razmišljati o tome. Ako bih igrao dvije godine u Saudijskoj Arabiji zaradio bih mnogo, a prije toga sam morao igrati nogomet 15 godina i možda još nisam dostigao tu cifru”, dodao je De Bruyne.

De Bruyne je član Manchester Cityja od 2015. godine, kada je stigao iz Wolfsburga za 76 miliona eura. Od tada je upisao 382 nastupa u dresu Građana, postigao je 102 gola i još 170 asistencija.

Izvor: klix