Čekajući utakmicu Engleska – Bosna i Hercegovina, javnost je zagolicala informacija sa društvenih mreža, da bi Safet Sušić mogao da se vrati u Bosnu i Hercegovinu.

Ovoga puta nije riječ o reprezentaciji Bosne i Hercegovine, već na klupu FK Sarajevo. Koliko god to izgledalo nerealno, iz prve ruke u razgovoru sa Safetom Sušićem, najuspješnijim bh. selektorom, saznali smo da ipak ima nade za Bordo navijače.

Sušića smo dobili dok je u Parizu šetao i spremao se da gleda utakmicu naše reprezentacije, a u njegovom fokusu su i repreznetacije koje će igrati na Evropskom prvenstvu.

Zanimalo nas je koja je mogućnost i da li postoji mogućnost da on preuzme FK Sarajevo.

– Istina je da sam razgovarao u posljednje vrijeme nekoliko puta sa gospodinom Ismirom Mirvićem. Bio je i ovdje u Parizu, sada nije realno i nismo pričali o tome konkretno. Ono što mogu reći jeste da sam kroz razgovor upoznat sa situacijom sa FK Sarajevo, znam da čovjek jako puno ulaže novca.

Za naše prilike ulaže velika sredstva i prosto mi je žao da se to nije vraćalo i da se ne vraća. Znam da Sarajevo ima odličan centar, te da su najstabilniji u Bosni i Hercegovini, ali mi je žao da to ne prate rezultati.

Ovih dana nismo razgovarali o konkretnim stvarima, ali ako bude bićete na vrijeme upoznati o svim detaljima. Još jednom naglašavam da Mirvić jako puno ulaže u bh. fudbal i takvi ljudi su potrebni bh. fudbalu, rekao je Sušić za Sportske.ba.