Španjolski mediji izvještavaju da je Barcelona postigla dogovor s prvom metom za nadolazeći ljetni prijelazni rok – veznjakom Betisa, Guidom Rodriguezom, argentinskim igračem od 30 godina koji je osvojio Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Iako je Rodriguez izrazio želju za ostankom, Betis nije bio voljan produžiti njegov ugovor, što je otvorilo vrata za prijelaz u Barcelonu. Prema navodima, dogovor između Rodrigueza i Barcelone postignut je već u martu, nakon što je postalo jasno da Betis neće računati na njega u idućoj sezoni.

Vrijednost Rodrigueza prema Transfermarktu procjenjuje se na 24 miliona eura, a Betis je bio jedini europski klub za koji je igrao od 2020. godine.

Ovaj transfer predstavlja važan korak za Barcelonu u oblikovanju svoje momčadi za budućnost, a dolazak iskusnog veznjaka poput Rodrigueza mogao bi pružiti potrebnu stabilnost i kvalitetu u sredini terena. Očekuje se da će Rodriguez doprinijeti jačanju sastava Barcelone te donijeti svoje iskustvo i vještine u borbi za trofeje u narednoj sezoni.

S obzirom na njegovu prošlost i uspjehe s argentinskom reprezentacijom, očekuje se da će Rodriguez biti važan igrač u strategiji Barcelone pod novim vodstvom.

Ovaj transfer pokazuje ambiciju Barcelone da se vrati u vrh europskog nogometa i konkurentnosti u domaćim i međunarodnim takmičenjima.