Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, danas je objavio svoj prvi spisak igrača koje će pozvati na predstojeće prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.

Ovo će označiti početak nove, vjerovatno izazovne ere za naš nacionalni tim. Barbarez se prvi put kao selektor suočava s ovakvim izazovom i očekivanja su velika.

Nažalost, Barbarez neće moći računati na Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića, koji su se oprostili od reprezentacije. Također, Edin Džeko nije na spisku, što je dogovor s selektorom kao vrsta odmora za kapitena Zmajeva.

Spisak reprezentativaca je sljedeći:

Golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Osman Hadžikić

Odbrana: Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Ermin Bičakčić, Nikola Katić, Stjepan Radeljić, Tarik Muharemović

Vezni red: Rade Krunić, Benjamin Tahirović, Dennis Huseinbašić, Ivan Bašić, Armin Gigović, Dal Varešanović, Haris Hajradinović, Dženis Burnić.

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković, David Vuković.

Barbarez će svoj debi na klupi BiH imati protiv Engleske 3. juna na stadionu St. James Park u Newcastleu, dok će šest dana kasnije voditi tim protiv Italije u Empoliju.

Spahić je govorio o Arminu Gigoviću i prihvatanju poziva reprezentacije BiH:

“U prošlosti smo ga spominjali više puta, ali ranije ga nismo uspjeli dovesti. Kada smo ga nazvali prvi put nakon našeg imenovanja, pristao je. Da je bilo teško, jeste. Armin Gigović je sam napravio veliki pritisak na njihove ljude iz Saveza, pa su poslali papir koji je nama trebao.”