Banjalučki Borac dominantno je završio prvi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Borac je čak tri kola prije kraja osigurao jesenji naslov, a klub je u 18 odigranih utakmica zabilježio samo jedan poraz. Banjalučani su pružili odlične partije u prvom dijelu sezone, a zadovoljan je i predsjednik Milan Tegeltija koji je na društvenim mrežama podijelio svoje razmišljanje.

“Ono što je bio cilj na početku u ovoj polusezoni je ostvareno, dominiramo ligom. Međutim opuštanja nema. Nećemo biti kao krava koja da kantu mlijeka pa lupi nogom i sve to prospe. Ovo je tek početak jedne dominacije u ligi koja će trajati dugo i evropske konkurentnosti našeg kluba!” napisao je Tegeltija i dodao:

“Slijedi nam pauza pa pripreme pa vrlo zahtjevna i teška proljetna sezona. U nju ćemo ući spremni sa igračkom kadrom koji neće pretpjeti velike promjene, nekoliko odlazaka i eventualno par ciljanih dolazaka. Jer imamo sjajan tim na koji smo ponosni i više nego zadovoljni. Aj Borac.”

Drugi dio sezone nastavlja se već 10. februara kada će Borac igrati meč osmine finala Kupa protiv Zvijezde 09, a nekoliko dana kasnije započinje i Premijer liga BiH, a u 19. kolu Borac će dočekati Tuzlu.