Thiago Alcantara, veznjak Liverpoola i nekadašnji španjolski reprezentativac, odlučio je završiti profesionalnu igračku karijeru. Ova odluka iznenadila je mnoge, jer Thiago ima tek 33 godine.

Nakon isteka ugovora s Liverpoolom, klub je odlučio da ga ne produži, što je navelo Thiaga na povlačenje. Posljednjih godina imao je mnogo problema s povredama, što je bio glavni razlog za odluku Liverpoola da mu ne ponudi novi ugovor. Prema riječima Fabrizija Romana, Alcantara je radije odlučio završiti karijeru nego tražiti novi klub.

Thiago je imao impresivnu karijeru igrajući za neke od najvećih klubova na svijetu. Svoju karijeru započeo je u Barceloni, gdje je kroz akademiju stigao do prve momčadi. Tijekom boravka u Barceloni osvojio je četiri titule prvaka Španjolske i Ligu prvaka. Godine 2013. pridružio se Bayernu, gdje je osvojio sedam naslova Bundeslige i ponovno Ligu prvaka 2020. godine.

Prije četiri godine prešao je u Liverpool za 22 milijuna eura. S Liverpoolom je osvojio samo FA Kup. Za reprezentaciju Španjolske nastupio je 46 puta.

Thiagov odlazak iz nogometa ostavlja veliku prazninu, jer je bio poznat po svojoj tehnici i viziji igre.