U prvom polufinalnom susretu Lige prvaka Bayern i Real Madrid odigrali su 2:2, a strijelci za Bayern bili su Leroy Sane i Harry Kane, dok je Vinicius Junior postigao oba gola za Real. Luka Modrić ušao je u igru u 75. minuti.

Kim Min Jae, stoper Bayerna, bio je tragičar utakmice nakon grešaka koje su dovele do golova Reala. Nakon susreta, Kim je izrazio kajanje u jednoj rečenici, na svom materinjem jeziku. “Tako mi je žao”, rekao je na svom materinjem jeziku.

Elvis Scoria, komentator na Arena Sportu, oštro je kritizirao Kimovu igru nazivajući je jednom od najlošijih na toj razini natjecanja. Kimov potez u 72. minuti, koji je doveo do penala za Real, posebno je bio predmet kritika. Scoria je istaknuo nedopustivost takvih grešaka na vrhunskom nivou nogometa.

Emisija na Arena Sportu postala je forum za raspravu o Kimovoj igri i utjecaju na ishod utakmice. Kritike su se nastavile i nakon emisije, dok su navijači Bayern Münchena izrazili razočaranje u igru svog stopera.

S druge strane, navijači Reala Madrida pohvalili su Viniciusa Junira kao junaka utakmice. Uoči uzvratne utakmice u Madridu, pažnja je usmjerena na Kimovu reakciju i moguće promjene u taktici Bayerna.