Najpouzdaniji sajt za nogometnu statistiku, učinak, rezultate i transfere, Transfermarkt, procijenio je vjerojatnost dolaska legendi u Hajduk. Prema njihovim podacima, vjerojatnost dolaska Ivana Rakitića u Hajduk iznosi 76%, dok Edinu Džeki daju 72% šanse za prelazak na Poljud.

Rakitić (36) i Džeko (38) su vrlo blizu dolaska u Hajduk. Prvi je o tome pisao Index, koji je otkrio ozbiljan interes Hajduka za hrvatsku i bosansku legendu. Nedavno smo saznali da su pregovori otišli korak dalje i da se bliže konkretizaciji dva spektakularna transfera.

Pregovori su napredovali i intenzivno se radi na njihovoj realizaciji. Indexu je potvrđeno da se ne očekuje rješenje poslova prije početka priprema, ali se čini da su strane blizu dogovora. Sve ukazuje na to da bi Rakitić i Džeko mogli ovog ljeta pojačati Hajduk.

Obojica su igrači pod ugovorom, Rakitić u saudijskom Al Shababu, a Džeko u Fenerbahčeu. Klubovi neće praviti probleme jer Rakitić želi povratak u Europu, dok novi trener Fenera, Jose Mourinho, ne računa na Džeku, iako je imao sjajnu sezonu s 25 postignutih i 10 namještenih golova u 46 utakmica.

Novi Hajdukov direktor Nikola Kalinić nastavlja ofenzivu na tržištu, fokusirajući se na dovođenje jakih imena. Nakon angažmana slavnog Gennara Gattusa za trenera, Kalinić je sada usmjeren na dovođenje igrača zvijezda.

Hajdukova ofenziva na kapitalce počela je s Gattusom, a sada se nastavlja s pregovorima s Rakitićem i Džekom. Ova potencijalna pojačanja predstavljaju veliki korak za klub, koji cilja na jačanje svog tima s iskusnim i kvalitetnim igračima.