Giorgi Mamardashvili, najbolji golman prve faze Europskog prvenstva, dao je intervju uoči utakmice Gruzije i Španjolske koja se igra u nedjelju u 21 sat. U intervjuu je izjavio kako bi rado izbacio Laminea Yamala iz španjolske postave zbog njegovog talenta i prijetnje koju predstavlja.

Mamardashvili smatra da Gruzija mora biti izuzetno dobra u obrani i kontranapadima kako bi se mogli natjecati sa Španjolcima. “Kad bih mogao izvaditi jednog igrača iz protivničke postave, bio bi to Lamine Yamal,” rekao je Mamardashvili za El Partidazo de COPE.

Gruzijski golman trenutno brani za Valenciju i svojim je odbranama impresionirao na Europskom prvenstvu. Postoje glasine da bi nakon prvenstva mogao prijeći u neki engleski klub.

Lamine Yamal, sjajni krilni napadač, igra u prvom sastavu pod vodstvom Luisa de la Fuentea. Unatoč tome što je još uvijek srednjoškolac, Yamal je pokazao izvanredne vještine na terenu.

Mundo Deportivo piše da će Yamal postati najskuplji igrač svih vremena. Yamal je Barcelonin wonderkid i već je skrenuo pažnju mnogih velikih klubova. Mamardashvili i Yamal su dvije ključne figure u svojim momčadima na ovom prvenstvu. Utakmica između Gruzije i Španjolske bit će veliki izazov za obje momčadi.

Mamardashvili vjeruje da odbrana i kontranapadi mogu biti ključ uspjeha za Gruziju. Svi će pratiti kako će se Lamine Yamal snaći u ovoj važnoj utakmici.