Tri godine nakon što je UEFA ukinula pravilo gola u gostima za sva svoja natjecanja, Hrvatski nogometni savez donio je sličnu odluku.

Prošle sezone, pravilo je i dalje vrijedilo u finalu SuperSport Hrvatskog kupa između Dinama i Rijeke, koje se igralo na dvije utakmice.

Uoči finala Kupa prošle sezone, HNS je objasnio da pojedinačni savezi nisu obavezni prilagoditi pravila svojih natjecanja, te su odlučili zadržati pravilo gola u gostima u SuperSport Hrvatskom kupu.

Ovo pravilo zadržali su još neki europski savezi u svojim natjecanjima. Nakon kritika javnosti, HNS je odlučio promijeniti pravilo iduće sezone.

Izvršni odbor HNS-a na svojoj sjednici 3. lipnja donio je Pravilnik o izmjenama Pravilnika o nogometnim natjecanjima, koji stupa na snagu 1. srpnja ove godine.

Prema novom pravilu, pobjednik utakmica koje se igraju po dvostrukom kup sustavu bit će ekipa koja ukupno na obje utakmice postigne više pogodaka.

Ako obje ekipe ukupno postignu jednaki broj pogodaka, druga će se utakmica produžiti za vrijeme predviđeno pravilima, a ako niti tada ne bude pobjednika, odlučit će se izvođenjem jedanaesteraca.