Utakmica polufinala Copa Americe između Urugvaja i Kolumbije ostala je zapamćena po neviđenom haosu, kada su se sukobili igrači i navijači. Razlog za ovaj sukob bio je taj što su porodice urugvajskih igrača bile ugrožene na tribinama.

Iako je Kolumbija pobijedila Urugvaj s rezultatom 1:0, ružne scene nakon utakmice bacile su sjenu na njihov trijumf. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, nastao je kaos na terenu i tribinama, a u tuči su sudjelovali i igrači i navijači.

Urugvajski nogometaši su se u jednom trenutku popeli na tribine i sukobili se s kolumbijskim navijačima. Liverpoolov igrač Darwin Nunez je snimljen kako s stolicom u rukama kreće na kolumbijske navijače, razmjenjujući udarce s njima. Razlog sukoba ubrzo je otkriven – Kolumbijci su gađali dio tribine gdje su bile smještene porodice urugvajskih igrača.

Urugvajci to nisu mogli oprostiti i krenuli su u fizički obračun. Kapiten Urugvaja, Jose Maria Gimenez, izjavio je da je situacija bila katastrofalna jer na tribinama nisu bila prisutna osiguranja, a njihovi su obitelji bile ugrožene. Naglasio je da su njihovi bližnji, uključujući novorođenčad, bili na tribinama i da su nogometaši morali sami braniti svoje obitelji.

Optužio je nekoliko navijača koji su bili pijani za početak nereda.

Podsjetimo, pobjedom od 1:0, Kolumbija je osigurala finale Copa Americe protiv Argentine koje će se igrati u nedjelju.