Dinamovi navijači su sinoć na Maksimiru slavili pobjedu svojih ljubimaca protiv Rijeke, koja im je omogućila bijeg na četiri boda prednosti uoči završetka prvenstva.

Dinamo se također osigurao za pretkolo Europske lige, ali još uvijek sanja o direktnom plasmanu u Ligu prvaka. Za to im je potrebno još pet bodova iz preostala tri kola, ali situacija u Češkoj, Danskoj i Njemačkoj također igra važnu ulogu.

Dinamo se nada da će izbjeći jaku konkurenciju poput Šahtara, Slavije i Kopenhagena kako bi osigurao direktan plasman u Ligu prvaka ili barem playoff rundu. Ključni su i rezultati drugih ekipa poput PSG-a i Borussije Dortmund, čiji bi ishod mogao utjecati na Dinamove šanse.

Prema sadašnjem izračunu, čak i u slučaju ispadanja u play-off rundi Lige prvaka, Dinamo bi imao osiguranih skoro 15.000.000 eura bez ijedne europske pobjede.

Ove sedmice ključne su sljedeće utakmice, Dinamo protiv Osijeka, te susreti između Šahtara i kijevskog Dinama te između Brondbyja i Kopenhagena. Ishodi ovih utakmica mogu značajno utjecati na Dinamovu šansu za direktni plasman u Ligu prvaka ili barem u playoff rundu.