Raphael Varane je pristigao u Manchester United 2021. godine s reputacijom jednog od najboljih defanzivaca svijeta, ali nakon tri neuspješne sezone, došlo je vrijeme za njegov odlazak s Old Trafforda.

Varane je proveo deset sjajnih sezona u Real Madridu prije dolaska u United kako bi ojačao odbranu Crvenih Đavola, no to mu nije pošlo za rukom.

Francuz je s Unitedom osvojio samo jedan trofej, Liga kup 2023. godine, i to uz samo dvije odigrane utakmice.

U svojih 93 utakmice za United, Varane je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Njegov ugovor ističe na kraju sezone, a on je službeno objavio da ga neće produžiti te da će nastaviti karijeru u drugom klubu.
S obzirom na svoje tek 31 godinu, bit će interesantno vidjeti hoće li neki od evropskih velikana pokušati dovesti Varanea ili će krenuti putem u saudijskoj Arabiji ili Sjedinjenim Američkim Državama.

Nakon što je godinama briljirao u Real Madridu, Varane se nadao da će pružiti slične rezultate u Unitedu, ali to nije ispalo kako je planirao.

Iako je bio poznat po svojoj čvrstoj defanzivnoj igri i sposobnosti vođenja odbrane, Varane je imao izazova u prilagodbi na novu sredinu.

Odluka da ne produži ugovor s Unitedom predstavlja prekretnicu u Varaneovoj karijeri i otvara mnoge mogućnosti za njegov daljnji nogometni put.

Bez obzira na to gdje će nastaviti svoju karijeru, Varane ostaje jedan od najcjenjenijih defanzivaca u svjetskom fudbalu.