Damir Čanadi danas je zvanično predstavljen kao novi trener Veleža, a već je počeo sa formiranjem igračkog kadra za nadolazeće izazove. Ovaj iskusni stručnjak prepoznaje važnost brzog sklapanja ekipe kako bi se tim što bolje pripremio za predstojeću sezonu.

Jedan od prvih poteza Čanadija je dovođenje Tina Blaža Lauša, 23-godišnjeg veznjaka koji napušta Hajduk. Lauš je na pragu da potpiše ugovor s Veležom iz Mostara, gdje će imati priliku da se dokaže pod vodstvom novog trenera. Ovo neće biti prvi put da Lauš igra u Premijer ligi BiH, jer je već bio na posudbama u Posušju i Veležu, gdje je ostavio pozitivan utisak.

Prošlu sezonu Lauš je proveo na posudbi u slovenskom Kopru, što mu je omogućilo sticanje dodatnog iskustva i povratak u poznato okruženje s više samopouzdanja. Njegovo iskustvo i prilagodljivost čine ga vrijednim dodatkom za Velež, posebno s obzirom na njegove prethodne nastupe u domaćoj ligi.

U Hajduku, Lauš je zabilježio pet utakmica, tokom kojih je postigao jedan gol. Taj gol je bio posebno značajan jer je došao u kup utakmici protiv Omladinca iz Gornje Vrbe, čime je pokazao svoj potencijal i kvalitetu.

Sada, s novim izazovima pred sobom, Lauš će nastojati da se afirmiše kao ključni igrač Veleža i doprinese uspjesima kluba u nadolazećoj sezoni.