Fudbaler Faisal Halim doživio je stravičan napad u Kuala Lumpuru, gdje je nepoznati napadač polio kiselinom, nanoseći mu teške opekotine. Incident se dogodio u velikom šoping centru u Kota Damansari, a policija je potvrdila da je Halim trenutno u privatnoj bolnici u Petaling Jayi i da je njegovo stanje stabilno.

Ministrica za mlade i sport Hannah Yeoh osudila je napad na Faisala i druge sportiste, istaknuvši da nema mjesta za nasilje u sportu. Raniji izvještaji pokazuju da je Faisal pretrpio napad kiselinom, a fotografije njegovih opekotina postale su viralne.

Faisal Halim je reprezentativac Malezije od 2019. godine, a za ovu selekciju je odigrao 32 utakmice i postigao 15 golova.

Napad se dogodio u vrijeme kada je Halim bio u formi i kada je pružao značajan doprinos nacionalnoj ekipi. Ovaj incident je šokirao sportsku javnost u Maleziji i izazvao osudu širom zemlje.

Očekuje se da će policija odmah istražiti slučaj kako bi pronašla napadača i osigurala da bude priveden pravdi. Takvi napadi su neprihvatljivi i moraju biti strogo kažnjeni kako bi se zaštitili sportisti i osigurala sigurnost svih koji se bave sportom.