Svečanim potpisivanjem ugovora sa renomiranim njemačkim proizvođačem sportske opreme – kompanijom Puma, FK Velež je 8. jula 2024. godine okrenuo novu stranicu u svojoj historiji i ušao u porodicu eminentnih evropskih fudbalskih velikana.

Na gala večeri u prekrasnom okruženju Emporia Hotela u Mostaru, FK Velež i brend Puma potpisali su značajno partnerstvo, nakon čega su službeno predstavljeni novi dresovi Rođenih za predstojeću sezonu.

VELEŽ PRVI I JEDINI PARTNER PUME IZ BiH

Puma je simbol inovacije, slobode pokreta, kvaliteta i istinskog sportskog duha, svih onih vrijednosti koje i FK Velež dijeli sa novim partnerom. Ovaj ugovor ne samo da će obogatiti klupsku ponudu, već će i unaprijediti sposobnosti za ostvarenje još većih uspjeha na terenu. U ime kompanije Puma prisutnima u Mostaru se obratio senior menadžer Armin Sulejmanović. Sulejmanović je kazao:

“Prije svega željeli smo proširiti tržište i na regiju, tačnije na Bosnu i Hercegovinu. Čast je i zadovoljstvo da smo imali priliku komunicirati sa ljudima iz Veleža. Ovo je veliki i prepoznatljiv klub, a naš motiv je bio da sarađujemo sa jednim od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini. Sretan sam da smo sve stigli u rekordno kratkom vremenu. Velež će u budućnosti imati dresove sa najkavlitetnijim materijalom, kao što imaju fudbaleri Mančester Sitija ili Borusije Dortmund.”

Foto: FK Velež Mostar

Potpisivanje ugovora s Pumom znači i da FK Velež ulazi u njihovu veliku porodicu skupa sa globalnim fudbalskim gigantima kao što su Manchester City, AC Milan, Borussia Dortmund, Fenerbahce i brojni drugi. Istovremeno, FK Velež postaje prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji će na svojoj opremi nositi amblem ovog renomiranog proizvođača sportske opreme.

Najbolje potpisani ugovor u historiji FK Velež.

“Ovo je najbolje potpisani sponzorski ugovor u historiji FK Velež, ako izuzmemo Grad Mostar, Hercegovačko–Neretvanski kanton i Vladu FBIH. Dva su razloga zašto je važno da imamo ugovor sa Pumom. Prvi je zato što je Puma premium brend a drugi je što je Fudbalski klub Velež prvi klub u novijoj historiji Bosne i Hercegovine koji ima saradnju sa ovim brendom. Dobili smo jako kvalitetan sponzorski ugovor i to govori koliko je Velež prepoznat kao ozbiljan i respektabilan partner, u svakom smislu” – istakao je predsjednik Upravnog odbora FK Velež gospodin Senad Kevelj.

“Velež mora da konstantno pravi korake prema naprijed a siguran sam da nam je to sa Pumom uspjelo. To je pokazatelj da pored infrastrukture pravimo još jedan iskorak sa Pumom. i u sportskom i u marketinškom smislu. Činimo sve da kontinuirano Klub podižemo na veći nivo, iznad onoga u kojem se trenutno nalazimo. Ponosni smo što smo baš mi prvi tim u BiH koji smo uspjeli dovesti Pumu kao sponzora“ – riječi su zamjenika predsjednika FK Velež Admira Rahimića.

U novoj garnituri dresova na gala večero su prošetali mostarski Rođeni – Osman Hadžikić, Ante Oreč, Edis Nanić i Nermin Haskić. Novi dresovi FK Velež i kompanije Puma kombiniraju vrhunski dizajn i kvalitet materijala, a izvedeni su u minimalističkom stilu sa suptilnim detaljima, simbolizirajući snagu i eleganciju mostarskog kluba. Materijali korišteni za izradu su posljednje generacije, izuzetno kvalitetni, pružajući igračima neophodnu udobnost, fleksibilnost i ventilaciju tokom perioda visokog intenziteta tjelesne aktivnosti.

Gala večeri u Mostaru prisustvovale su brojne osobe iz javnog, sportskog, političkog, kulturnog i društvenog života Bosne i Hercegovine, a među njima mogli su vidjeti nekadašnji fudbalski asovi…nabrojati neka značajna sportska imena i sl.
Događaj je upotpunio freestyle fudbalski performans u izvedbi Maida Delića, zatim DJ zadužen za vrhunski muzički ugođaj, te Narentas beauty corner luksuzne kozmetike iz srca Hercegovine.