Na redovnoj 8. sjednici Izvršnog odbora GNK Dinamo Zvonimir Manenica imenovan je predsjednikom Uprave Dinama, a Hrvoje Puhalo novim članom Uprave Dinama za prodaju i marketing, stoji na službenim stranicama kluba.

Sukladno tim odlukama članovima Uprave Dinama dan je nalog da promijene sistematizaciju radnih mjesta i u najkraćem mogućem roku je pošalju na izglasavanje.

– Zvonimir Manenica je u ovih par mjeseci kao član Uprave dokazao kako je jedan od vodećih eksperta za pitanje financijska i općih poslova, te mu je povjerena odgovornost pozicije predsjednika Uprave. Njegove domene financija i općih poslova i dalje ostaju prioritet u poslovanju i vjerujem da će nastaviti u kvalitetno i odgovorno voditi klub prema potpunoj stabilizaciji poslovanja. Financijska slika kluba je pod kontrolom, ali jasno je da dugoročno želimo još veću stabilnost. Sa Zvonimirom na toj poziciji, te Markom Marićem kao sportskim direktorom kluba stvorili smo jaku sinergiju između financijskog i sportskog sektora u stvaranju dugoročne financijske stabilnosti usko povezanoj s rezultatskom izvrsnosti“ – kazao je dr. sc. Dubravko Skender, dopredsjednik kluba.

Hrvoje Puhalo u Dinamo dolazi iz Poljske gdje je više od 10 godina radio na vodećim pozicijama u dvije respektabilne tvrtke i bilježio sjajne rezultate. Manager je više od 20 godina iskustva na vodećim pozicijama u respektabilnim poduzećima, pogotovo u domeni marketinga i prodaje. Zadnje dvije pozicije su mu bile predsjednik Uprave Podravka Poljska gdje je odgovarao za ukupno poslovanje kompanije, a nakon toga je postao član Uprave Mokate d.d. i Direktor marketinga i razvoja, članice iste grupacije.

Mokate Grupa je u privatnom obiteljskom vlasništvu i jedan je od najvećih proizvođača kave i čajeva u Centralnoj Europi. Prihod Mokate Grupe je blizu 350 milijuna eura, a broji 1500 ljudi. Hrvoje Puhalo na dužnost stupa 1. kolovoza ove godine.

Na sjednici Izvršnog odbora sportski direktor Dinama Marko Marić predstavio je i strategiju ljetnog prijelaznog roka, kao i okvirni plan priprema. Izvršni odbor je dao nalog Upravi da otvori razgovore s klubovima Futsal Dinamo, KK Dinamo, OK Dinamo i ŽNK Dinamo i eventualno drugim klubovima istog imena o postizanju dogovora o suradnji na bazi marketinške, edukativne suradnje, te da do iduće sjednice Izvršnog odbora predstavi prijedlog ugovora o suradnji.

Također, Uprava Dinama dala je članovima Izvršnog odbora na znanje kako je Dražen Milićević razriješen s pozicije direktora tvrtke Dinamo trade d.o.o. u vlasništvu kluba.

Izvor: Sportske.jutarnji.hr