Trener Reala, Carlo Ancelotti, po osmi put će sudjelovati u finalu Lige prvaka, što će mu biti šesti put kao trener. Kao igrač, Ancelotti je s Milanom osvojio dva naslova prvaka, dok je kao trener isti uspjeh ponovio dva puta. Nadolazeće finale protiv Borussije Dortmund bit će njegovo treće na klupi Real Madrida, a u prethodna dva finala s Realom izašao je kao pobjednik.

Od ukupno sedam finala u kojima je sudjelovao, izgubio je samo jedno, i to 2005. godine u Istanbulu, kada je Liverpool ostvario nevjerojatan preokret protiv Milana.Unatoč tome što nije želio otkriti sve detalje taktike i strategije koje je pripremio za subotnji dvoboj na Wembleyju, Ancelotti je ipak otkrio tko će u finalu stati na gol kao čuvar mreže njegovog tima.

Ovaj potez pokazuje njegovo povjerenje u ekipu i želju da što bolje pripremi tim za predstojeći izazov. Trener Reala je poznat po svojoj taktičkoj spretnosti i iskustvu u ovakvim utakmicama, što će zasigurno biti ključni faktor u finalnom dvoboju protiv njemačkog protivnika.

Ancelotti i njegov tim fokusirani su na ostvarivanje još jedne povijesne pobjede koja će učvrstiti njegovu reputaciju jednog od najuspješnijih trenera u povijesti Lige prvaka.

“Lunjin je bio bolestan i doputovat će tek sutra iz Madrida. Sad se osjeća dobro, ali će biti na klupi. Branit će Thibaut Courtois.”

Belgijski golman se vraća nakon dugog perioda izbivanja zbog teške ozljede koljena koju je pretrpio u avgustu prošle godine.

Ancelotti je istaknuo ključne elemente za uspjeh u finalu koje je najavljeno za sutra. “Tijekom sezone, moj tim je dokazao da posjeduje dvije ključne karakteristike – kvalitetu i predanost. Pokazivanje tih karakteristika bit će od vitalne važnosti i u ovom meču”, zaključio je talijanski stručnjak.