Mladi ofenzivac Barcelone, Lamine Yamal, privlači pažnju svojim nastupima na Euru. Član je startne postave španjolske reprezentacije, a selektor Luis de la Fuente mu je dao potpunu slobodu na terenu.

Yamal je do sada ostvario tri asistencije, a njegova kreativnost je ključna za Crvenu furiju. Iako još nije postigao gol, njegov doprinos je velik na putu Španjolske do polufinala Europskog prvenstva.

Statistički podaci pokazuju koliko su njegovi nastupi važni, svrstavajući ga među tri najbolja španjolska kreativca na jednom Euru. Prvo mjesto drži Xavi Hernandez s 25 kreiranih prilika na Euru 2012. godine. Na drugom mjestu je Cesc Fabregas koji je 2008. godine stvorio 18 prilika.

Yamal se nalazi na trećem mjestu s 14 kreiranih prilika, ali pred njim je još najmanje jedna utakmica polufinala u kojoj može poboljšati svoj učinak. Ako Španjolska prođe Francusku, finale će biti nova prilika za mladog Yamal.

Utakmica Španjolska – Francuska igra se 9. jula u 21 sat. Yamalova sposobnost kreiranja prilika čini ga bitnim igračem za španjolsku reprezentaciju.

Njegovi dosadašnji nastupi svrstali su ga među najveće nade europskog i svjetskog nogometa.