Ženski trener Sabrina Wittmann službeno je dobila povjerenje uprave Ingolstadta za sljedeću sezonu. Uprava njemačkog muškog nogometnog kluba Ingolstadt imenovala je 32-godišnju Sabrinu Vitman za glavnog trenera.

Sabrina Wittmann je početkom svibnja ove godine postala vršiteljica dužnosti trenera Ingolstadta. Pod njenim vodstvom, tim iz treće lige Njemačke nije pretrpio nijedan poraz u tri utakmice (dva remija i pobjeda).

U tom periodu Ingolstadt je savladao Lübeck sa 6:1 što je najveća pobjeda tima u sezoni.

„Tijekom boravka u Ingolstadtu, Vitman je na uvjerljiv način dokazala ne samo da je sposobna podržati mlade igrače, već i da razvija tim, iskoristi njegov puni potencijal i vodi igrače do uspjeha. Ona je prava osoba s kojom trebamo raditi kako bismo ostvarili naše ciljeve“, rekao je direktor Ingolstadta Dietmar Beiersdorfer za službenu stranicu kluba.

Ova mlada dama ušla je u historiju kao prva žena trener nekog njemačkog tima iz prve tri profesionalne lige.

„Kada sam u svibnju privremeno preuzela prvi tim, nadala sam se da to neće biti samo kratka avantura. Sa svakim trenutkom koji sam nakon toga provela s timom, moja želja da mi se dozvoli ostati dugoročno na ovoj poziciji postajala je sve jača“, oduševljena je Sabrina što joj se ostvarila želja.

Ingolstadt je sezonu završio na desetom mjestu. Sada su ambicije još veće.