Prije nekoliko dana, Kylian Mbappe je službeno prešao u redove Real Madrida, dolazeći iz Paris Saint Germaina bez transferne naknade. Iako besplatan, ovaj transfer se ipak smatra jednim od najznačajnijih u posljednjih dvadesetak godina.

Jasno je da će Mbappe u Realu imati status najveće zvijezde, što bi bio slučaj i u bilo kojem drugom klubu na svijetu. O tome dovoljno govori i tretman koji je dobio u kampu ovog kraljevskog kluba.

Real Madrid ima jedan od najluksuznijih kampova na svijetu, prostirući se na više od milion kvadratnih metara u Valdebebasu, na sjeveru Madrida.

Mbappe će imati svoju sobu u tom kampu, prostor koji je ranije koristio Toni Kroos prije nego što je napustio klub ovog ljeta. Na Twitteru se pojavio snimak unutrašnjosti sobe koju će koristiti Mbappe, koja se otvara skeniranjem otiska prsta. Ova prostorija uključuje predsoblje, dnevni boravak, spavaću sobu, kupaonicu i prostrani balkon s pogledom na terene za treninge prve ekipe.

Kamp Reala izgrađen je 2005. godine s ulaganjem od 100 miliona eura, a od tada je redovno unaprijeđivan s najnovijim tehnološkim dostignućima.

Osim stadiona Alfredo di Stefano, koji je dio kompleksa, u kampu se nalazi 12 terena za treninge, kao i kancelarije, teretane, rehabilitacijski centar, bolnica, bazeni, saune i druge pogodnosti.

Sada pred Mbappeom stoji Evropsko prvenstvo s Francuskom u Njemačkoj, nakon kojeg će uzeti odmor prije nego se pridruži novim suigračima u Realu za početak nove sezone.