FK Željezničar je uputio srdačnu čestitku povodom 30. rođendana njihovom bivšem igraču Riadu Bajiću, koji trenutno igra za Ankaragucu. Poruka je poslana putem društvenih mreža i očito je zagolicala maštu navijača.U svom postu, Plavi su istakli da Bajiću žele sve najbolje i da ga s nestrpljenjem očekuju. Ova poruka izazvala je veliku pažnju među navijačima koji su se prisjetili Bajićevih sjajnih igara u dresu Željezničara.

Riad Bajić je za FK Željezničar igrao 67 utakmica i postigao 24 gola, ostavivši dubok trag u srcima navijača. Prije nego što je prešao u Ankaragucu, Bajić je nosio dresove klubova poput Konyaspora, Udinesea, Basaksehira, Brescie i Ascolija, gdje je također ostavio značajan pečat.

Ovaj gest FK Željezničara prema svom bivšem igraču jasno pokazuje koliko cijene njegovu igru i doprinos koji je dao klubu tokom svoje karijere. Navijači su iskoristili priliku da se prisjete Bajićevih golova i trenutaka koji su ih oduševljavali na Grbavici.

S obzirom na iskustvo i kvalitetu koji Bajić posjeduje, sigurno je da će i u budućnosti biti zapažen i da će nastaviti da se uspješno afirmiše u svom fudbalskom putu.

Navijači Željezničara sa nestrpljenjem očekuju njegov povratak i vjeruju da će ponovo obući njihov dres i nastaviti tamo gdje je stao.

– Riad Bajić danas slavi svoj 30. rođendan. Čestitamo i čekamo te raširenih ruku, naveli su Plavi u svojoj objavi.

Foto: FK Željezničar