Prije skoro tri godine, Zinedine Zidane je okončao svoj drugi mandat kao trener Real Madrida. Od tada se njegovo ime često spominjalo u vezi s preuzimanjem trenerske uloge u mnogim velikim evropskim klubovima i reprezentacijama.

Počelo se spekulisati da Zidane želi postati selektor francuske reprezentacije već neko vrijeme. Iako se dugo najavljivalo da će Didier Deschamps napustiti mjesto selektora nakon Svjetskog prvenstva u Katru, bez obzira na rezultat, čini se da će Deschamps ipak ostati na toj poziciji jer je produžio ugovor sa Savezom.

Međutim, nova prilika za Zidanea mogla bi se ukazati nakon Eura, ukoliko Deschamps ne postigne željeni rezultat, što bi u slučaju Francuske vjerojatno bilo minimalno polufinale ili finale. U tom slučaju, Zidane bi mogao postati budući selektor.

Jučer je Zidane prisustvovao premijeri dokumentarca o Marcellu Lippiju, treneru koji je vodio Zidanea u Juventus. Prilika nije propuštena da se Zidanea pita o njegovim budućim planovima.

“Siguran sam da ću se vratiti na klupu, volio bih ponovno trenirati”, započeo je 51-godišnji Zidane pa se osvrnuo na zemlju u kojoj ga je Lippi trenirao “Jednog dana trenirati u Italiji? Zašto ne? Svašta se može dogoditi, ali trenutno radim nešto drugo”, kazao je Zizou